Veel gestelde vragen

FAQ

Niet-functionele RTI's van CC kunnen worden omgeruild bij elk CC-depot als onderdeel van onze 1: 1 Exchange-service. Dit betekent dat u een volledig functionele RTI ontvangt wanneer u een niet-functionele RTI inlevert bij het depot.
De omruil dient ten minste 24 uur van tevoren door uzelf te worden geboekt via LogLink of door uw lokale CC-contactpersoon. Van LogLink of onze medewerker ontvangt u een referentienummer dat u bij aankomst bij het depot dient door te geven. Dat is het enige dat u dient te doen voor de omruil. Het depot zal u vervolgens onmiddellijk kunnen helpen. Voor sommige depots dient u een bepaalde tijdsperiode te boeken. Volg de instructies die worden gegeven in LogLink of door uw CC-contactpersoon. U hoeft geen rechtstreeks contact op te nemen met een depot.

U kunt CC-RTI's omruilen waar u wilt. U dient er echter wel rekening mee te houden dat het omruilen van sommige CC-RTI's wordt beperkt door een reparatievolume (zoals de CC Container plaat). Indien van toepassing, wordt het reparatievolume quota vermeld in uw LogLink-account.
Let er ook op dat er per CC-RTI verschillende sorteerinstructies zijn hoe u het materiaal dient in te leveren op een van onze depots. U kunt deze instructies downloaden als pdf onderaan deze vraag. Indien u uw materialen niet conform de sorteerinstructies aanlevert, loopt u het risico dat uw materiaal geweigerd wordt of dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor het sorteren van het ingeleverde materiaal.  

Documenten:
Download de handleiding 'Hoe boek ik een retour/omwisseling in Loglink?'
Download de sorteerinstructies voor functioneel en niet-functioneel CC materiaal
RFID (Radio Frequency Identification) is een technologie die gebruik maakt van radiogolven om gegevens te verzenden. Daardoor wordt het mogelijk om objecten te voorzien van een unieke identificatiecode. Dit systeem maakt het mogelijk onze rode hangsloten vanaf een grotere afstand te scannen en meerdere tags tegelijk te scannen. De belangrijkste reden waarom we gebruik maken van RFID-technologie is voorkomen dat containers van lage kwaliteit terechtkomen in onze pool. Dankzij RFID kunnen we onze klanten garanderen dat ze deel uitmaken van een eerlijk systeem zonder profiteurs, en kunnen wij de kwaliteit van onze producten op het hoge niveau handhaven dat u van ons verwacht. Maak u geen zorgen als uw rode RFID-hangslot breekt - als het een origineel hangslot is zullen wij het omwisselen.  Als u wilt controleren of uw hangsloten origineel zijn en geen namaak, kunt u dat doen door een RFID-scanner aan te schaffen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met uw lokale CC-kantoor. Een depot-transfer is een virtuele verplaatsing van CC-RTI's uit de voorraad van het ene depot naar dat van een ander depot. De CC Depot Transfer Service zorgt ervoor dat uw contractueel vastgelegde CC-RTI's kunnen worden opgehaald van elk gewenst depot wanneer u ze nodig hebt. Deze service verlaagt uw transportkosten wanneer u uw klanten een zending in één richting biedt. Wanneer de zending is afgeleverd bij uw klant, kunnen de lege CC-RTI's worden ingeleverd bij het dichtstbijzijnde depot. Vervolgens worden ze onmiddellijk virtueel vervoerd naar uw lokale depot, zodat u weer een positief saldo krijgt dat u kunt ophalen. U kunt uw positieve saldo ook overdragen aan een zakelijke partner, zodat deze de CC-RTI's kan ophalen. Ook kunnen de RTI's worden bijgeboekt op een account bij Flora Holland of Landgard. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met uw lokale CC-contactpersoon. LogLink is de online portal van Container Centralen, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de logistieke behoeften van CC-gebruikers en CC-divisies. Niemand buiten het CC Pool System heeft toegang tot dit systeem en het wordt uitsluitend bediend door medewerkers van Container Centralen en CC-gebruikers.

Om uw saldo te checken of materiaal te boeken in LogLink moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Deze kunt u aanvragen bij uw lokale CC-contactpersoon.

  • Controleer het saldo van uw rekening
  • oek uw in te leveren of om te ruilen materiaal
  • Controleer de geschiedenis van de verplaatsing van uw RTI's
  • Controleer uw huidige Reparatievolume
  • Draag uw Reparatievolume Quota over aan een andere partij


Mocht u vragen hebben over uw inloggegevens, of als uw account is geblokkeerd, neem dan gerust contact op met uw lokale kantoor.
Om het dichtstbijzijnde depot te vinden, kunt u gebruik maken van de onderstaande kaart met onze depots: . U hoeft geen rechtstreeks contact op te nemen met een depot. Voor alle transacties maken wij een referentienummer/reserveringsnummer voor u. Dat is het enige dat u nodig hebt om RTI's in te leveren, op te halen of om te ruilen. U kunt zelf de in te leveren of om te wisselen materialen regelen via uw LogLink-account. Denk eraan dat een depot niet mag worden gebruikt als opslagplaats. Geef daarom ook de reden aan voor het inleveren van materiaal. De CC-huurvoorwaarden zullen worden vermeld in het contract dat u krijgt. Mocht u hierover vragen hebben of een kopie nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met de plaatselijke contactpersoon van CC.

CC-materiaal kan worden gehuurd of gekocht. De verkoopovereenkomst bevat echter een servicecontract met CC voor het onderhoud en de reparatie van de CC-RTI's die onder het contract vallen.

Wij bieden verschillende soorten huurcontracten. Als u wilt weten welke contractvorm het beste past bij uw behoeften, kunt u altijd contact met ons opnemen om uw mogelijkheden te bespreken.

Meest voorkomende contractsoorten:
  • Huur voor korte termijn
  • Huur voor lange termijn
  • Reparatie en onderhoud
  • Verkoop (met service)
  • Pool-gebruik


Ongeacht of u al weet wat u nodig hebt, verzoeken wij u het offerteformulier in te vullen. Onze coördinator neemt contact met u op om het juiste contract voor u op te stellen, de algemene voorwaarden uit te leggen en u te informeren over onze actuele prijslijst. Na ontvangst van het ondertekende contract en de bevestiging van de betaling, kunt u uw RTI's ophalen bij het dichtstbijzijnde depot.
Het CC Pool System is een internationaal netwerk dat de distributie van uw producten over de hele wereld vergemakkelijkt.
Ons systeem biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk RTI's om te ruilen. Via een uitgebreid internationaal netwerk van CC-depots, kunt u lege CC-RTI's inleveren bij het ene depot en het overeenkomstige (of benodigde) aantal RTI's ophalen bij een ander depot, tegen een bescheiden vergoeding. Op deze manier kan een bedrijf het totale aantal RTI's beperken dat wordt gebruikt in de toeleverketen en de administratie daarvan tot een minimum beperken. Om ervoor te zorgen dat onze RTI's altijd in een goede en bruikbare staat verkeren, brengen wij een jaarlijkse pool-vergoeding in rekening. De pool-vergoeding dekt de reparatie of vervanging van niet-functionele RTI's op een 1:1 basis. CC ontvangt de beschadigde RTI's en levert onmiddellijk vervangend materiaal daarvoor. Dit betekent dat u niet hoeft te wachten op functionerende RTI's. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u wilt deelnemen aan de pool.

Staat uw vraag niet in de FAQ's?

We helpen graag

Selecteer uw taal