Geschatte leestijd

Container Centralen start raadpleging van de markt over de beste manier om de nieuwe plaat CC Solid te implementeren.

Hoofddorp, 5 december 2016

Vanaf 6 december is Container Centralen begonnen met het raadplegen van marktpartijen over de beste implementatiewijze van haar nieuwe plaat, de CC Solid. Hiervoor is onze website www.newshelves.eu live gegaan. Daar kunnen bezoekers veel informatie vinden over CC Solid, de problemen die deze nieuwe plaat oplost en de 2 implementatiescenario’s waarover klanten ons kunnen adviseren.

CC Solid is gemaakt van 100% recyclebaar metaal en is beter bestand tegen vocht en vuil dan houten platen. De nieuwe plaat gaat langer mee, is duurzamer en hoeft minder vaak te worden gerepareerd. CC Solid is een oplossing voor het probleem van toenemende reparatiekosten van houten platen.

Op basis van respons uit de markt hebben wij 2 implementatiescenario’s ontworpen:

Scenario A: CC Solid kan, op termijn, de houten platen in de markt vervangen
In dit scenario kunnen klanten de houten platen houden, behalve de platen onder STH-contract. In de eerste 5 jaar is jaarlijks per klant 20% van het contractvolume aan houten platen beschikbaar in CC Solids. Klanten kunnen dit gebruiken om niet-functionele houten platen te vervangen. We zullen stoppen met het repareren van houten platen. Alle andere services zetten we voort. We gaan CC Solids aan de CC pool toevoegen onder LTH-contract. De jaarlijkse pool fee blijft hetzelfde en we brengen geen extra kosten in rekening. Als een klant het contractvolume wil vergroten, geldt een instapbijdrage van €2.50 per CC Solid.

Scenario B: CC Solid wordt samen met houten platen gebruikt
In dit scenario zetten wij de service voor de houten platen voort, met uitzondering van de reparatieservice die verandert. Wij zullen houten platen blijven repareren, maar we houden een jaarlijks reparatiequotum aan. In het eerste jaar repareren we houten platen tot een maximum van 40% van het volume aan houten platen dat de klant onder contract heeft. Een jaar later verlagen we dat tot een maximum van 20% van het volume aan houten platen onder contract. Boven het reparatiequotum betaalt de klant een bijdrage per extra gerepareerde plaat. We stellen CC Solids beschikbaar aan geïnteresseerde klanten onder LTH of STH contract. De prijsstelling van nieuwe LTH-contracten vindt plaats op basis van marktprijzen.

Wij gaan de markt informeren en vragen onze klanten om advies. Dit stelt ons in staat om het scenario te kiezen dat de meeste steun heeft binnen de sierteeltsector. In de periode van drie maanden die begin december is gestart, organiseren we informatiesessies voor klanten waar we spreken over CC Solid en de beste manier om deze nieuwe plaat te implementeren.

“Alle bedrijven, groot en klein, kunnen aan deze gesprekken deelnemen”, zegt Roel de Jong, CEO van Container Centralen. “Dat kan via deze informatiesessies, en ook via de website www.newshelves.eu. Deze site bevat veel relevante informatie en een eenvoudige manier om te reageren.”

“Wij zullen alle respons grondig bekijken en we gebruiken dit om onze keuzes  het beste te laten aansluiten bij de behoeften van de klanten”, vervolgt De Jong. “Op basis van alle reacties die we ontvangen, kiezen we in maart 2017 voor één van de twee implementatiescenario’s. Dit zal de optie zijn die de meeste steun heeft binnen de sierteeltsector, en die ook in de toekomst de kwaliteit, uitwisselbaarheid en beschikbaarheid van platen en containers in de CC pool veilig zal stellen.”

Informatie voor de redactie
Als u behoefte heeft aan meer informatie en/of beeldmateriaal, of als u naar aanleiding van dit persbericht een interview met Container Centralen wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons op:

Telefoon: +31 (0)23 55 44 020
Email: ccinfo@container-centralen.com
www.newshelves.eu

Selecteer uw taal