Waarmee wij u kunnen helpen

Wat wij doen • Versnel uw activiteiten met het CC Pool System
 • Optimaliseer uw toevoerketen
 • Vereenvoudig uw logistiek
 • Verlaag uw kapitaalinvestering
 • Profiteer van onze kennis van de branche
 • Profiteer van ons internationale netwerk

Wat we doen

Container Centralen is de uitvinder van het CC Pool System, het grootste pool-systeem voor RTI's (Returnable Transport Items) in de Europese en Amerikaanse branche voor bloemen en potplanten. Deze toonaangevende logistieke oplossing transporteert goederen snel door middel van circulerende RTI's – rollende containers en pallets, trolleys, kratten en andere ladingdragers – van de producent via de groothandel of crossdock-locaties naar het verkooppunt en weer terug. Het CC Pool System biedt een eenvoudige maar belangrijke bijdrage aan het verlagen van de levertijden en de kosten, omdat containers niet meer hoeven te worden uitgeladen en weer gevuld tijdens hun traject door de toevoerketen. Het transportproduct kan ook worden gebruikt voor de presentatie in de winkel.

Bij Container Centralen:

 • Zorgen wij voor de uitvoering en administratie van het CC Pool System namens al onze klanten.
 • Kopen en verhuren we CC-producten aan leden van de pool.
 • Beheren en beschermen we de systeemrechten voor iedereen in de pool.
 • Ontwikkelen  wij innovatieve producten en bieden wij betrouwbaar onderhoud via onze snelle reparatiediensten.
 • Bieden wij CC-managementservices die u helpen uw toevoerketen te optimaliseren.
Het geavanceerde toevoerketen-managementconcept dat ten grondslag ligt aan het CC Pool System voor de sierteeltsector wordt steeds vaker gebruikt in andere branches en marktsectoren. Het gaat hier onder andere om supermarkten, voedsel- en drankenwinkels, doe-het-zelf zaken en nog veel meer.

Onze slimme toevoerketen-managementservices staan open voor elke vorm van RTI (een krat, container of andere ladingdrager). Bovendien bieden wij een scala aan oplossingen en helpen wij klanten producten te combineren om voor iedereen in hun keten de beste resultaten te creëren. Deze oplossingen, die gebruik maken van slimme technologieën zoals RFID-tagging, omvatten onder andere backyard-management (Retour Service) en toevoerketen-management. De eerste oplossing beheert de balansgegevens van RTI's tussen retailers en leveranciers. De tweede oplossing voegt de mogelijkheid van voorraadbeheer van actieve containers toe. Deze oplossingen worden beheerd door Container Centralen, zodat u zich kunt concentreren op uw corebusiness. Ten slotte bieden wij Huur Service om ervoor te zorgen dat u altijd het soort RTI kunt krijgen dat u nodig hebt wanneer u dat nodig hebt.

Het gebruik van slimme technologieën stelt ons in staat de balans- en voorraadgegevens in ons planningssysteem te combineren. Op deze manier kunnen wij vraag en aanbod van lege RTI's actief voor uw beheren.
Wij kunnen helpen uw logistiek te vereenvoudigen met een reeks innovatieve logistieke diensten:

 • De CC Transfer Service bespaart u tijd, transportkosten en administratie omdat u lege containers en kratten virtueel van het ene CC-depot naar het andere kunt verplaatsen, overal in Europa, of ze aan iemand anders kunt toewijzen. Van een plaats waar u ze niet meer nodig hebt naar een plaats waar u ze wel nodig hebt.
 • De CC Collectie Service verzorgt de retourstroom van lege RTI's naar u. Zodra uw RTI's kunnen worden opgehaald, zamelen wij uw lege CC-RTI's in en vervoeren wij ze naar het dichtstbijzijnde CC-depot, waar we ze bijschrijven op uw CC-account.
 • De CC One-Way Service helpt u bij het creëren van een toevoerketen in één richting, zodat u succesvol zaken kunt doen met bedrijven waarvan de orders eenmalig of onregelmatig zijn. Deze "pay-as-you-go"-service zorgt ervoor dat u geen lange-termijn investering of verplichting hoeft aan te gaan. Wij regelen de terugkeer van onze RTI's en de administratieve kant. U krijgt flexibiliteit en gemakkelijk-te-organiseren extra dekking.
Wij bieden twee huuropties om u te helpen uw logistieke kapitaaluitgaven te beheren en verlagen:

 • Huur voor de korte termijn: De huurperiode kan variëren van 4 weken tot 12 maanden. U kunt extra transportmaterieel huren tegen dezelfde voorwaarden om te voorzien in uw behoeften tijdens piekperioden. Op basis van uw planning zorgen wij ervoor dat wij altijd voldoende voorraad hebben om te kunnen voldoen aan uw vraag.
 • Huur voor de lange termijn: Bij dit huurcontract betaalt u een eenmalige vergoeding voor de de RTI's die u gedurende een langere tijd nodig hebt. Een jaarlijkse poolsysteembijdrage dekt de kosten van CC-diensten zoals reparaties en onderhoud.
Container Centralen heeft zijn wortels in de tuinbouwbranche. CC werd opgericht als samenwerkingsverband tussen Deense exporteurs van bloemen en potplanten. Dit vormde de basis voor wat later het beroemde CC Pool System zou worden.

Vanaf het begin, meer dan 30 jaar geleden, hebben we onze activiteiten voortduren uitgebreid naar andere branches en marktsegmenten, waarbij we gebruik maakten van wat we wisten en wat we leerden. Tegenwoordig maken toonaangevende supermarktketens, brouwerijen, voedselproducenten, doe-het-zelf zaken en nog veel meer gebruik van onze diensten. Nu de logistiek een steeds belangrijkere onderscheidende factor wordt in een toenemend aantal sectoren, krijgen wij steeds meer verzoeken van bedrijven om ons pool-concept, ons productaanbod en onze ondersteunende diensten uit te breiden naar hun bedrijfstak. En misschien die van u?
Wij zijn gevestigd in Europa, waar we meer dan 50 depots hebben, en hebben een zusterbedrijf in de Verenigde Staten. In totaal ondersteunen wij de logistieke activiteiten van meer dan 20.000 klanten in 40 landen over de hele wereld.

Vanaf onze CC-depots versturen wij RTI's naar klanten en ontvangen wij hun retourmaterieel - kratten en containers die moeten worden overgedragen binnen Europa, materieel dat moet worden gerepareerd of materieel dat wordt ingeleverd aan het eind van een contract. Onze 1:1 Exchange Service biedt volledige gemoedsrust en maakt deel uit van alle CC-contracten. Mocht een CC-RTI kapot of beschadigd zijn, dan kunt u deze onmiddellijk omruilen voor een goed exemplaar bij een CC-depot. Deze snelle 1:1-omruil minimaliseert de verstoring van uw activiteiten mocht er een probleem zijn met een van onze containers.

Selecteer uw taal